Sunday, May 15, 2016

Airliner evacuated at Rygge after quarrel on toilet – Aftenposten



Bombehunden fra politiets bombegruppe fant ingenting mistenkelig på flyet og hellere ikke i bagasjen, hverken til de to som hadde kranglet eller de andre passasjerene.

Flyet som ble evakuert, var Ryanairs rute FR3225 til Manchester, som skulle ha tatt av klokken 18.55.

Bevæpnet politi ble sendt til Moss lufthavn Rygge og politiets bombegruppe kjørte ned fra Oslo. Samtidig var flere ambulanser og brannbiler i beredskap.

Avhøres av politiet

- Vi har kontroll på de to passasjerene som var opphavet til situasjonen. De skal nå avhøres av politiet, sa Øystein Stavdal Paulsen ved Østfold-politiet til Aftenposten ved 21.30-tiden.

Paulsen opplyser til NTB at de to passasjerene er to menn, én fra Sri Lanka med spansk pass og én fra Kongo med britisk pass.

Overhørte krangel

Innsatsleder Anders Strømsæther sier til Aftenposten at det var en krangel på et toalett som utløste mistanken hos andre passasjerer.

- Det var en krangel mellom to utenlandske statsborgere inne på et toalett i terminalbygget. Dette ble overhørt av andre passasjerer, som hørte ordet «bombe». Krangelen fortsatte også ombord på flyet. De som hadde overhørt dette varslet flymannskapet, sier Strømsæther. 



- Kapteinen bestemmer da at passasjerene skal evakueres, sier Strømsæther.

Flyr som normalt

Den øvrige trafikken ved flyplassen gikk som normalt.

Ved 23-tiden gjennomsøkte de to politifolkene fra bombegruppen selve flyet med bombehund, uten funn. Deretter tok de for seg håndbagasjen til de to kranglefantene. Det ble ikke funnet noe mistenkelig der heller.

Etter avhør av vitner og de to som hadde kranglet, konkluderte politiet med at det hele var resultatet av en misforståelse.

De to mennene ble sjekket ut av saken og løslatt, meldte politiet ved midnatt natt til mandag.

LikeTweet

No comments:

Post a Comment