Thursday, April 23, 2015

Prosecutor asks for ten years in prison for assault accused mother – Aftenposten

De fire som står overfor de strengeste straffepåstandene, er også de som må svare for de desidert alvorligste punktene i tiltalen: Seksuelle overgrep mot barn og mindreårige, blant annet to spedbarn som bare var noen måneder gamle da overgrepene fant sted.

– Vår sak er spesielt alvorlig fordi den omhandler svært grove overgrep mot svært små barn, sa statsadvokat Kristin Røhne i aktoratets prosedyre.

- En av de aller groveste overgrepssakene i norsk rett

Hun har sett til de tre sakene som regnes blant de aller groveste overgrepssakene som noen gang er ført for en norsk domstol: Alvdal-sakene og Nes-saken.

Moren i Alvdal-saken ble dømt til forvaring i 13 år og fem måneder, etter at nesten fire års soning var trukket fra. Foreldrene til de tre guttene i Nes-saken fikk på sin side 17 års fengsel.

Dette er aktors påstand

* Den hovedtiltalte 32-åringen og en 28 år gammel medtiltalt må ifølge aktor dømmes til forvaring i 15 år, med en minstetid på 10 år.

* Den 23 år gamle kvinnen som deltok i overgrepene, og som forgrep seg alene, på datteren må dømmes ti fengsel i 10 år.

* En 34 år gammel mann fra Romerike må dømmes til 8 års forvaring for en stor mengde nettbaserte overgrep.

* En 43 år gammel kvinne må dømmes til seks måneders fengsel, halvparten betinget, for besittelse av barneporno.

Vil gi 2,5 år mildere straff

Egentlig skulle 32-åringen og hans tidligere samboer vært dømt til 17,5 og 12,5 års fengsel, ifølge aktor. Hun går imidlertid inn for 2,5 års strafferabatt. Grunnen er at de to i stor grad har levert uforbeholdne tilståelser og bidratt til oppklaring av saken, samt til å framskaffe tunge beviser mot den 28 år gamle romerikingen, ifølge Røhne.

Selv om 2,5 års strafferabatt kan synes mye, gir loven adgang til å redusere straffen med opptil en tredel. Det er ventet at 32-åringens forsvarer vil argumentere for ytterligere strafferabatt.

Uforbeholden tilståelse

Overfor NTB påpeker Røhne at selv om politiet satt med en del bevis i saken, har mannens uforbeholdne tilståelse vært avgjørende for den opprullingen som har funnet sted i Drammen tingrett de siste to månedene.

Retten har satt av tre dager til forsvarernes prosedyrer. Saken skal etter planen tas opp til doms mot slutten av neste uke. 

Publisert:

LikeTweet

No comments:

Post a Comment