Saturday, April 9, 2016

Alumni events Bjørknes College – Aftenposten



De 40 studentene trodde de kvalifiserte seg til tittelen som «ernæringsfysiolog» etter å ha fullført bachelorprogrammet ved skolen mellom 2009 og 2015.

Frem til 2009 var det tilfellet, men ernæringsfysiolog gikk november det året over til å være en beskyttet tittel.

Det mener de 40 tidligere studentene at de ikke ble informert om, og skolen skal ha brukt tittelen i reklame for utdanningen og på eksamensoppgaver.

Flere av studentene skal ha blitt permittert etter at de i januar 2015 ble klar over at de ikke hadde lov til å benytte seg av tittelen, mens andre skal ha hatt problemer med å skaffe seg relevant arbeid.

- Bjørknes Høyskole oppfatter søksmålet som grunnløst og at det synes å være tuftet på misforståelser om den kompetansen og de yrkesmulighetene de har, skriver advokat Pål Kvernaas i advokatfirmaet Haavind i en epost til NTB. Han representerer Bjørknes Høyskole i saken.

Opprettet forbund

I februar 2015 ble Norsk ernæringsfaglig forening (NEFF) opprettet. De organiserer studentene som nå stevner skolen. Foreningsleder Michaela Getz sier at selv om de ikke har noe med søksmålene å gjøre, jobber de for å bistå medlemmene.

- Foreningen vår ble opprettet fordi vi så det var et stort behov for å legge mer politisk trykk på departementet, og for å finne en overgangsløsning, og en permanent løsning, for disse studentene, sier Getz til NTB.



Studentene søker nå erstatning fra Bjørknes Høyskole, og det første kravet ble fremmet 10. mars 2015.

Bjørknes svarte med å tilby NEFF et forlik på 100.000 kroner, altså 2500 kroner per klient.

- Det tilbudet har de brukt til å reklamere internt med at de har tilbudt et reelt erstatningstilbud. De vil gi pengene til foreningen, men vi har ikke noe med stevningen å gjøre, sier Getz.

- Det er vanskelig å ta tilbudet alvorlig, fortsetter hun.

Ber om 200.000 hver

I stevningen studentene har anlagt mot sin gamle skole, ber de om et «gjennomsnittlig og varsomt uttmålt erstatningskrav på ca. kr 300. 000 pr. uteksaminert student. (…) Saksøkerne har som et siste forsøk på å oppnå en minnelig løsning i saken ultimo 2015 tilbudt la seg kompensere med kr 200.000 pr. saksøker», skriver Dagbladet.

- Det eneste reelle kravet studentene har mottatt fra Bjørknes, var i oktober 2015, da vi ble tilbudt 2500kr per/pers, altså 100 000 kroner, som skulle gå til foreningsarbeid. Det var med andre ord ikke et tilbud vi kunne oppfatte som et seriøst forslag til løsning, sier studentrepresentanten til avisen.

Tilsvar

Neste skritt for Bjørknes er tilsvar på stevningen. Det har frist 19. april.

- Høyskolen har brukt lang tid på å forsøke å finne en løsning, men dessverre har studentenes krav vært helt urimelige. Saken får da gå sin gang i rettssystemet, og Bjørknes Høyskole vil redegjøre grundig for sitt syn til Oslo tingrett, skriver advokat Kvernaas.

LikeTweet

No comments:

Post a Comment