Monday, July 27, 2015

Man indicted for detention in Bergen – Aftenposten

Saken startet om morgenen onsdag 25. mars i år. Da skal bergensmannen, i amfetaminrus, ha oppsøkt sin eks-samboer i bydelen Fana i Bergen.

Deres felles barn var også hjemme, skriver Bergens Tidende.

Fem timer

Da BT skrev om saken i mars, gikk anklagene ut på at mannen holdt de to innesperret – og at han var voldelig og truende mot sin tidligere samboer mens barnet var til stede i boligen.

Volden skal ha omfattet både kvelertak, slag og at mannen dro henne i hodet. Innesperringen pågikk angivelig i cirka fem timer, fra 09-tiden til 14-tiden.

Mannen ble arrestert, og to dager etter hendelsen ble han varetektsfengslet av Bergen tingrett. I april ble han løslatt på visse vilkår.

Han har hele tiden nektet skyld for de alvorlige forholdene.

Nå er mannen tiltalt for frihetsberøvelse av eks-samboeren og barnet, samt for vold og trusler mot sin tidligere samboer. Det bekrefter politifullmektig Lillian Anderson Kleppe overfor BT.

Frihetsberøvelse kan straffes med fengsel inntil fem år. Tiltalen, som nylig ble tatt ut av statsadvokaten i Hordaland, gjelder også promillekjøring og narkotika.

- Få gått gjennom

- Min klient er kjent med at det er kommet en tiltale, og at den ligner mye på siktelsen fra mars, sier mannens forsvarer, advokat Fredrik Verling.

Verling sier tiltalen ikke er formelt forkynt ennå.

- Han sa seg ikke enig i de alvorligste anklagene da han var siktet i saken. Men nå må jeg nesten få gått gjennom tiltalen med ham før jeg sier noe mer, sier forsvareren.

Heller ikke politiet eller statsadvokaten vil overfor BT gå inn i detaljer fra tiltalen.

«Brutt vilkår»

I midten av sist uke ble mannen i 40-årene på ny hanket inn av politiet. Torsdag valgte Bergen tingrett å sette ham bak lås og slå igjen i fire uker.

Bakgrunnen for den nye varetektsfengslingen er ifølge politifullmektig Kleppe at mannen hadde brutt vilkårene for løslatelsen i april.

- Han hadde også pådratt seg et par nye straffbare forhold, nemlig vold mot to polititjenestemenn og mer bruk og oppbevaring av narkotika, opplyser hun.

Mannen har anket kjennelsen, men mandag ettermiddag var det ikke kommet noen avgjørelse fra Gulating lagmannsrett.

- Han har delvis erkjent, men nekter for for vold mot politiet. Han er også uenig i at han har forbrutt seg mot løslatelsesvilkårene, sier forsvarer Fredrik Verling.

Publisert:

LikeTweet

No comments:

Post a Comment