Sunday, August 21, 2016

Part of the roof collapsed under mentor concert: 15 people slightly injured – NRK



Fadderen Martine Lefdal var inne i konsertsalen da dramatikken oppsto.

Foto: Gaute Zakariassen / NRK

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 17.28, og kom til stedet rundt 12 minutter senere.

Etter det NRK får opplyst skal det ha vært 1800 personer i konsertlokalet da hendelsen skjedde. Det skal ha oppstått tilløp til panikk da redde studenter skjønte hva som skjedde.

Etter takraset fikk studenter med blodige skader behandling av av ambulansepersonell på bakken utenfor Sentrum Scene.

Oslo-politiet sier til NRK at det skal være betong fra en snau kvadratmeter av taket som har rast ned over studentene, under konserten med den amerikanske artisten Steve Avoki.

– Det var 1800 personer inne i salen da vi kom dit, så det var naturlig nok veldig kaotisk. Brannvesenet tok seg inn og hjalp til med å få ut de skadde, sier politiets innsatsleder Rune Bjørsvik til NRK.

Konserten er en del av BIs fadderuke-arrangement, og begynte allerede klokken 13.00 søndag ettermiddag.



Femten personer er lettere skadd. Her får en mann behandling av ambulansepersonell på stedet.

Foto: NRK / NRK

Murbiter falt åtte meter

På en pressekonferanse klokken 18.15 opplyste nødetatene at det stort sett er «murpuss med en tykkelse på 2-3 centimeter» som har falt ned fra taket.

– Det var et lag med murpuss, som var rundt stativer man bruker til å feste lysanordninger med. Det var ikke bjelker eller store ting, sier Øysten Eriksen i Oslo brann- og redningsetat.

Takhøyden i konsertsalen er ifølge brannvesenet« åtte til ti» meter.

Politiet opplyser at femten personer er lettere skadd. Disse blir tatt hånd om av ambulansepersonell. Politiet har ikke fått inn meldinger om alvorlige personskader.



Brannvesenet har tatt bilde av området der det falt ned murpuss fra taket.

Ambulansepersonell på stedet opplyser at fem av de skadde ble fraktet vekk på båre. En person er sendt til Ullevål universitetssykehus, resten er sendt til legevakt. Ingen skal være kritisk skadd.

Ifølge NRKs reporter på stedet er området foran Sentrum Scene nå avsperret. Det står også bårer utenfor, mens ansatte står i et hav av lilla T-skjorter. Fadderen Martine Lefdal er en av mange som raskt kom seg uskadd ut av konsertlokalet.

– Midt under konserten begynte det å falle betongbiter fra taket. I begynnelsen så det ut som små biter, men vi så at lysriggen gikk fra side til side, sier hun til NRK.

– Ikke veldig komplisert

Sentrum Scene ligger i Oslo sentrum, rett ved Youngstorget. Det er en populær konsertscene, der en rekke internasjonale artister har spilt de siste årene. Artisten som opptrådte, den amerikanske DJ-en Steve Avoki, har selv tvitret om det som skjedde:

«Lei meg og sjokkert over at en del av taket kollapset i et konsertlokale i Oslo i kveld. Tankene går til dem som skadd, jeg håper de blir friske rastk», skriver Avoki.

Enkelte publikummere sier til NRK at de ikke skjønte hva som hadde skjedd, før det ble påpekt av artisten på scenen.

Personell fra kriminalvakta sendt til stedet for å starte etterforskning av hendelsen.

– Det er vanskelig å laste arrangøren for noe. Det virker som det har vært noe galt med konstruksjonen. Krimvakta er på stedet for å finne årsaken, men det virker ikke så veldig komplisert, for å si det sånn, sier politiets innstatsleder på en pressekonferanse klokken 18.30.

Fadderullan, som arrangerer BI-studentenes fadderuke, opplyser på Facebook at kveldens nachspiel for de nye studentene er avlyst. I stedet vil det muligheter for studenter og deres foreldre til å møtes på campus i Nydalen.



Politiets pressekonferanse utenfor Sentrum scene.



Politiets pressekonferanse utenfor Sentrum scene.



Laster kart, vennligst vent…

Sentrum Scene ligger midt i Oslo sentrum, i nærheten av Youngstorget.

LikeTweet

No comments:

Post a Comment