Sunday, October 12, 2014

Racers at Gardermoen hit during overtaking – online newspaper

Racers at Gardermoen hit during overtaking – online newspaper

Vitner til ulykken der en syklist mistet livet ved Gardermoen lørdag, sier bilen kolliderte med syklistene under en forbikjøring.

Det opplyser lensmann Bjørn Hoff i Nannestad og Gjerdrum lensmannsdistrikt til Aftenposten.

Ifølge Hoff bekreftet promilletesten politiets mistanke om at bilføreren var beruset. Det ble lørdag tatt utvidet blodprøve av mannen for å slå dette fast.

Omkom
Til sammen fem syklister var innblandet i ulykken, som skjedde ved krysset mellom E16 og fylkesvei 176 vest for Gardermoen ved 15-tiden lørdag.

En av dem, en mann i begynnelsen 20-årene fra Oslo-området, omkom. En 25 år gammel mann ble fløyet til Ullevål sykehus med lettere skader. De tre andre syklistene kom uskadd fra ulykken.

Siktet
Mannen i 40-årene, som nå er siktet for uaktsomt drap og uaktsom kjøring, stakk først av fra ulykkesstedet. Hoff sier vitneforklaringer var helt avgjørende for at han ble pågrepet kort tid etter, og for at politiet nå mener å ha en god oversikt over hendelsesforløpet.

Sjåføren blir trolig avhørt søndag.

Et av vitnene på stedet, som kom fram før politi og ambulanse, beskriver det han så slik:

– Det så ikke pent ut. Syklistene fortalte at de hadde kommet fra Oslo, og at bilen hadde kommet i deres felt og kjørt på dem, sa han til VG. (©NTB)

LikeTweet

No comments:

Post a Comment