Sunday, November 16, 2014

Enterprises do not trust the train – NRK

Enterprises do not trust the train – NRK

Tall fra Statistisk sentralbyrå viser at godstrafikken på jernbanen økte med 67 prosent fra 2003 til 2008.

Men i femårsperioden fra 2008 til 2013 falt derimot volumet med nesten 10 prosent, og ifølge godsnæringen fortsetter trenden i år, skriver Nationen.

Direktør for næringspolitikk Erling Sæther i NHO Logistikk og Transport sier årsaken er at næringslivet ikke har tillit til at varene kommer fram i tide.

Ras, solslyng og andre problemer på jernbanenettet i fjor førte til at det i snitt ble innstilt nesten to godstog hver virkedag.

– Jernbanen kneler etter 30 år med utarming. Bedre drift og vedlikehold er det som skal til for gjenopprette tilliten i næringslivet, sier Sæther.

Han mener situasjonen er prekær.

– Det står om livet for gods på bane. Det må Samferdselsdepartementet og Jernbaneverket ta innover seg. Medlemsbedriftene våre har alltid fylt togene med gods, og det vil de fortsette med. Men de ansvarlige må ta et krafttak slik at vi kan stole på at varene kommer fram i tide, sier han.

Jernbanen transporterte i alt 2.347 millioner tonnkilometer i fjor, som tilsvarer rundt 11 prosent av den totale godstransporten.

Til sammenligning ble 19.166 millioner tonnkilometer fraktet på vei, som er en økning på 3.057 millioner tonnkilometer fra 2009.

Les også: Toget taper for vogntogene

(NTB)

LikeTweet

No comments:

Post a Comment