Monday, September 5, 2016

Male (46) died after getting trapped under the truck – Aftenbladet.no

Det skriver Fædrelandsvennen.

Meldingen om ulykken kom klokken 14.50.

- Politiet er framme på stedet. Det er en veldig alvorlig ulykke, sa operasjonsleder Olaug Bjørnsen ved Sør-Vest politidistrikt til Aftenbladet like før klokken 15.30.

Hun opplyste at en mann var kommet i klem under en lastebil.

Erklært død på stedet

Lensmann Egil Netland i Sirdal bekreftet til Fædrelandsvennen like etter klokken 16 at det dreide seg om en dødsulykke.

- Det kan se ut til at han kan ha mistet livet momentant, sier Netland.

Politiet opplyser at mannen ble bekreftet død på stedet av helsepersonell.

Mandag kveld ble det klart at det var sauebonden Norleif Omdal (46) fra Eigersund som mistet livet i ulykken. Navnet er frigitt i samråd med mannens pårørende.

Skjedde under sauesanking

Ulykken skjedde i forbindelse med sauesanking på en privat vei nær en sauegård på Liland. Omdal ble påkjørt av lastebilen som skulle frakte sauene hans hjem til gården i Eigersund.

Lastebilsjåføren, en mann på 59 år, er ivaretatt av arbeidsgiver. Førerkortet er ikke beslaglagt, opplyser politiet.

Lensmannen opplyser at de vil etablere et kriseteam for å ivareta de som har vært involvert.

- Fire-fem personer har vært i nærheten da ulykken skjedde, men alle så ikke like mye av det som skjedde. Sjåføren er veldig preget av det som har skjedd, sier Netland.

Nortura: Vet ikke hvordan det kunne skje

Nortura SA, selskapet som ble dannet da samvirkeforetakene Gilde Norsk Kjøtt og Prior Norge slo seg sammen, sendte mandag kveld ut en pressemelding om saken. Her skriver de at ulykken skjedde i forbindelse med såkalt beitetransport, der sau og lam fra flere produsenter ble samlet fra beite for å fraktes tilbake til gårdene sine. Mannen som døde kom i klem og omkom da bilen skulle reise fra sankestedet.

- Dette er en forferdelig tragisk hendelse, og vi føler dypt med den omkomne og de pårørende. Vi vet foreløpig ikke hvordan ulykken kunne skje, men må overlate til politiet å gjøre sitt arbeid. Vi vil nå ivareta vår sjåfør, som selvsagt er dypt preget av ulykken, så godt som mulig, sier kommunikasjonssjef i Nortura, Ellen Flø Skagen, i pressemeldingen.

Sauene ble fraktet til gårdene som planlagt etter hendelsen, så snart politiet ga sin tillatelse til det. Det var omtrent 250 sauer og lam på bilen da ulykken skjedde.

Arbeidstilsynet er varslet om ulykken.

Les også
LikeTweet

No comments:

Post a Comment