Thursday, September 1, 2016

FRP can use oil money on defense plan – E24

I våres vedtok landsmøtet at Forsvaret skulle tilføres minst 180 milliarder de neste årene, mens regjeringen legger opp til en ramme på 165 milliarder, skriver Dagsavisen.

– Landsmøtevedtaket forplikter Frps stortingsgruppe, og det er en forventning om at Frp på Stortinget hever listen og ikke forhandler ned pengebruk, tilstedeværelse og suverenitetshevdelse i nord, sier Per Willy Amundsen, som er arkitekten bak vedtaket.

Jørun Rytman, som representerer partiet i Stortingets forsvar- og utenrikskomité, sier han og kollegene jobber ut fra mandatet fra landsmøtet. Han har også noen tanker om hvor de siste 15 milliardene kan hentes fra.

– Vi er villige til å redusere overføringene til oljefondet. Det er et alternativ. Det har også blitt færre asylsøkere enn ventet, der kan man også hente penger. Frp kan finne penger til den inndekningen vi foreslår, men spørsmålet er om vi får flertall for det, sier han.

Rytman understreker at sonderingene bare så vidt har begynt, og at det først er når budsjettet foreligger at det er mulig å se om det er nødvendig å bruke oljepenger eller ikke.

No comments:

Post a Comment