Wednesday, July 30, 2014

AIBN: – Too early to say the cause of the accident – NRK

AIBN: – Too early to say the cause of the accident – NRK

Politiet og Statens havarikommisjon skal i løpet av dagen gjøre tekniske undersøkelser av bussen som kjørte av veien seks kilometer nord for Trones med 17 sveitsere om bord.

Tre personer omkom og en er hardt skadet etter at turbussen fra Sveits med 17 personer om bord kjørte inn i en bergvegg og veltet på E6 i Namsskogan i Nord-Trøndelag. Ulykka skjedde ved 12-tida tirsdag formiddag. Den tyske sjåføren er siktet for uaktsom kjøring.

Vitner skal ha sagt at bussen kjørte vinglete og at det virket som om bussen hadde vært utenfor asfaltkanten før ulykka.

Da ulykka inntraff ved 12-tida, var bussreisen kommet til dag 10, og var på vei fra Mo i Rana til Trondheim.

Fortsatt kritisk

Tilstanden for mannen som ble sendt til St. Olavs Hospital med meget alvorlige skader, er fremdeles kritisk, opplyser sykehuset onsdag.


Avdelingsdirektør i veiavdelingen i Statens havarikommisjon Rolf
Mellum sier til NTB at det er for tidlig å si noe om årsaken til
utforkjøringen.

– Vi vet at det er en utforkjøring og er ute etter å finne faktorer som kan ha bidratt, sier Mellum.

– Det vi jobber ut fra, grovt sett, er å avklare om det er en teknisk svikt eller en menneskelig svikt eller en kombinasjon, sier etterforskningsleder Kjetil Ravlo i Nord-Trøndelag politidistrikt til NTB.

Vitner avhørt


Politiet har avhørt fem-seks vitner til ulykken, forteller Ravlo, men han ønsker ikke å gå inn på hva som har kommet fram i disse avhørene.

I løpet av onsdag og torsdag regner politiet med å komme langt med ytterligere avhør. Bussjåføren er foreløpig siktet for uaktsom kjøring.

– Vi har hatt en innledende samtale med bussjåføren, men har ikke startet avhør ennå. Vi tar det så snart det er tilrådelig.

– Vi må ta hensyn til hvordan det går med ham, sier Ravlo.

(NRK/NTB)

LikeTweet

No comments:

Post a Comment