Sunday, February 1, 2015

Nav report warns new crisis – Nettavisen

Nav report warns new crisis – Nettavisen

Annonse

Nav går mot nye kostnadsoverskridelser og forsinkelser, konkluderes det med i en hemmelig rapport som Arbeids- og velferdsetaten selv har bestilt.

Mandag møter blant andre Nav-direktør Joakim Lystad og arbeids- og sosialminister Robert Eriksson (Frp) i en ny åpen høring i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité. Bakgrunnen er Riksrevisjonens kritiske rapport om budsjettåret 2013.

Under den forrige høringen i november forsikret både Eriksson og Lystad at Nav er i rute med sitt omfattende moderniseringsprosjekt for IKT-systemet. Første fase endte med omorganisering og store økonomiske tap, men både Lystad og Eriksson forsikret at fase to og tre som nå skal iverksettes, var under kontroll.

Konsulentselskapet A2 konkluderer imidlertid annerledes i en rapport som Nav-ledelsen selv har bestilt for å kvalitetssikre prosjektet framover, skriver Dagens Næringsliv.

A2 skriver blant annet at påpekte mangler og svakheter «medfører risiko for at det vil oppstå uforutsette kostnader og forsinkelser ved gjennomføringen».

LikeTweet

No comments:

Post a Comment