Wednesday, May 11, 2016

Doping agents for tens of millions seized – Aftenposten



Kjempebeslaget, ett av de største som noen gang er gjort av dopingmidler i Norge, førte til flere store beslag andre steder i landet. Det var TV2-nyhetene som først omtalte beslaget i sin 21-sending onsdag.

– Det er funnet en god del mer, men noen tall har jeg ikke nå, sier lensmann Stig Rønneberg i Øvre Eiker til Aftenposten.

Flere titalls personer er siktet i saken, tre av dem har i en periode vært varetektsfengslet, og politiet har funnet kundelister med mange hundre navn.

Det var i Øvre Eiker snøballen begynte å rulle da man på lensmannskontoret bestemte seg for å se nærmere på det lokale dopingmiljøet.

– Vi har i utgangspunktet vært aktive opp mot dopingmiljøet for å se om vi kunne avdekke noe, og det gjorde vi jo, sier lensmannen.

Politiet fant rett og slett hovedlageret til det man mener var en godt organisert dopingliga.

Omfattende salg på nett

– Ligaen har stått for omfattende distribusjon av dopingmidler via nettet. På kundelistene er det personer som i utgangspunktet ønsker å bruke preparatene for å bygge kropp, sier Rønneberg.



Han understreker at det dreier seg om ulovlige midler som kan gi alvorlige skader.

– Det er stor fare knyttet til bruk. Vi synes det er alvorlig at distribusjonene har vært så omfattende, sier lensmannen.

Rønneberg forteller at nettstedene som ble brukt til distribusjon og salg, ikke lenger er i drift.

– Vi mener at de har vært blant de mest sentrale kanalene for omsetning av doping i Norge.

Politiansatte på kundelistene

På kundelistene fant politiet også noen av sine egne.

– Det er opprettet straffesaker knyttet til kjøp av dopingmidler på fire personer som er ansatt i politiet. De vil bli etterforsket på lik linje med de andre sakene, sier lensmannen.

LikeTweet

No comments:

Post a Comment