Wednesday, June 15, 2016

VG: Profiled Oslo lawyer asked torpedo kidnap rape victim – Aftenposten



Ifølge avisen ba en navngitt forsvarsadvokat en torpedo kidnappe og dope ned en kvinne som i 2013 ble voldtatt av to menn. Målet var å holde henne unna rettssalen – slik at klienten hans skulle gå fri.

Torpedoen har delt et lydopptak av samtalen han hadde med advokaten med VG. Advokaten erkjenner overfor VG at det er hans stemme som høres på opptaket, men nekter for at han har bedt torpedoen om å kidnappe voldtektsofferet og dope henne ned.

Prisen for kidnappingen skal ha vært 20.000 kroner

Ifølge VG sier advokaten på lydopptaket blant annet følgende:

– Jeg vet ikke … jeg trodde du var, at dette liksom, med din bakgrunn, så kanskje du hadde noen løsningsmuligheter. Men hvordan er det hvis man på en måte skal kidnappe med seg en person for noen dager?

I en annen del av samtalen sier han at han har sagt til klienten, altså mannen som er voldtektssiktet, at han må betalte 20.000 kroner for at torpedoen «skal gjøre de greiene her».

Skal ha håpet at hele saken ble droppet

Advokaten er i lydopptaket inne på at de kan dope kvinnen ned i noen dager, slik at hun ikke vil være tilgjengelig under rettssaken. Av samtalen går det frem at siden kvinnen er kjent som rusmisbruker, så vil en slik strategi kunne lykkes.

Kvinnen hadde allerede uteblitt fra rettssaken én gang, og advokaten skal ha fått forståelse for at dersom offeret uteble fra enda en rettssak, så ville påtalemyndigheten droppe hele saken og hans klient ville gå fri.

Nå skjedde det aldri noen kidnapping. Kvinnen ble i stedet pågrepet av politiet for at hun skulle møte opp i retten og hun forklarte seg.

Den tiltalte ble dømt til fem års fengsel.

Denne mannen sier nå til VG at han aldri har kjent til planer om noen kidnapping og at han heller aldri tilbød noen penger for dette.

Advokaten og torpedoen krangler om hvem som har gjort hva

Nå hevder torpedoen at han i lengre tid var under sterkt press fra den navngitte advokaten og at advokaten flere ganger ga ham torpedooppdrag. Advokaten hevder imidlertid at det var han som var under press fra den kriminelle mannen. Han viser også til at han har et lydopptak av at han blir truet på livet av samme mann.

Til VG har han skrevet en uttalelse om at «samtalen som gjengis i VG er tatt ut av sin sammenheng uten at forhistorien er kjent. Opptakets innhold har aldri vært reelt».

Den voldtatte kvinnens bistandsadvokat sier til VG at hun er sjokkert og rasende.

Advokatforeningen: Strider mot alle prinsipper for advokatvirke

– Dersom dette er riktig, så er det helt forferdelig. Det strider i tilfelle mot alle grunnleggende prinsipper for et advokatvirke, og slik det er fremstilt i VG, så kan dette være straffbart, sier generalsekretær Merete Smith i Advokatforeningen til NTB.

Hun henviser til straffelovens paragraf 157 om motarbeidelse av rettsvesenet.

LikeTweet

No comments:

Post a Comment