Friday, May 6, 2016

The trial of Eric Jensen exposed – Aftenposten



Saken mot den polititoppen Eirik Jensen skulle egentlig ha startet i Oslo tingrett 22. august i år.

  • Medvirkning til innførsel av over 14 tonn hasj i perioden 20014 – 2013. Tiltalen er tatt ut etter den gamle straffelovens § 162, tredje ledd – den såkalte proffparagrafen-  for «under særdeles skjerpende omstendigheter å ha medvirket til ulovlig innførsel av narkotika».
  • Grov korrupsjon for minst 2,1 million kroner i form av penger og andre økonomiske fordeler fra Gjermund Cappelen, herunder bidrag på 292.000 kroner til oppussing av et bad.
  • Ulovlig innehav av åtte våpen: På sitt kontor på politihuset i Oslo oppbevarte han tre rifler, hjemme hadde han en rifle og på hytta i Sverige en pistol, en rifle og to revolvere.

Forsvarerne til Jensen, John Christian Elden og Arild Holden, har bedt om en utsettelse til januar neste år, men dette ble avslått av Oslo tingrett i april. Begge advokatene anket imidlertid til Borgarting lagmannsrett og har nå fått medhold, melder TV 2.

– Nå er det opp til Oslo tingrett å ta stilling til om saken skal starte i november eller januar neste år, skriver Elden i en SMS til NTB.

Både Elden og Holden har hver sin klient på tiltalebenken i Lime-saken. Advokatene hevdet de ikke kunne gi klientene i denne saken det forsvaret de har krav på etter loven, hvis de parallelt skulle forberede saken mot Eirik Jensen.

– Det er ganske innlysende at den måtte flyttes når tingretten tidligere har besluttet at Lime-saken må utvides. En pågående sak må komme foran en ny i køen, skriver Elden.

Den tidligere polititoppen Eirik Jensen er tiltalt for omfattende korrupsjon og medvirkning til Gjermund Cappelens innførsel av 14 tonn hasj. Han nekter straffskyld.

LikeTweet

No comments:

Post a Comment