Wednesday, May 18, 2016

Smallholders leader lashed out at SMS goof – Aftenposten



Den var ment internt til en kollega, men ble sendt til Nationen og offentliggjort. I SMS-meldingen heter det blant annet. «Nå synes jeg vi skal bruke den tida som trengs for å disiplinere Småbrukarlaget til ansvarlig og seriøs opptreden». Forsell har senere beklaget feilsendingen.

- Staten ønsker at Småbrukarlaget skal bli en mindre tydelig og mindre kraftfull kritiker av nåværende landbrukspolitikk. Jeg kan love dere: Det kommer aldri til å skje!, skriver Småbrukarlagets leder Ann Merete Furuberg i en epost.

Hun er særlig opptatt av løsdriftskravet, som ifølge henne ble brakt inn i forhandlingene av staten 12. mai, gjennom å utsette kravet fra 2024 til 2034.

- Siden Stortinget allerede i 2008 har fattet vedtak om å utsette løsdriftskravet for små og mellomstore bruk, framsto det som absurd å skulle forhandle om noe som allerede er bestemt av landets nasjonalforsamling. Statsråd Dale må ta tak i denne forskriftsendringen uansett, mener Furuberg.

Løsdriftskravet handler om at all melkeproduksjon skal skje i løsdriftsfjøs. Hensikten er bedre dyrevelferd ved at kyrne kan bevege seg fritt i fjøset.

LikeTweet

No comments:

Post a Comment