Sunday, April 24, 2016

Vigilant motorist saw smoke topple out of the bus which was on fire in the tunnel – Aftenposten



Det brant kraftig i en buss i Løvstakktunnelen i Bergen i 22.45-tiden lørdag kveld. Brannen startet nær Fyllingsdal-siden av tunnelen, skriver bt.no.

Røykdykkere har undersøkt tunnelen, uten å finne mennesker. En redningsbil er rekvirert for å få fjernet bussen.

Det var rundt 20 personer på bussen da den tok fyr. De måtte gå ut av bussen, og ble plukket opp og fraktet ut av en annen buss.

- Sjåføren har fortalt oss at de oppdaget røyk i bussen. Rett bak kom en annen buss. Så var de to sjåførene snarrådige, og fikk alle over på bussen bak. Dette var så tidlig at røykutviklingen ikke skal ha vært så stor, sier operasjonsleder Bjarte Rebnord i politiet.

Bussen var en linje 15 i retning Bønes og Kråkenes.

Ber passasjerer være oppmerksomme

Sjåføren blir ivaretatt av busselskapet Tide. Politiet sier at om noen av passasjerene føler ubehag, må de oppsøke legevakt eller ringe legevakten på telefon 116117.

Operasjonsleder Rebnord tilføyer at politiet også er interessert i å snakke med personer som var på bussen for å skaffe seg et best mulig bilde av hendelsesforløpet.



- Vi har hittil ikke snakket med noen av passasjerene, sier Rebnord søndag morgen.

Lise Jeanett Larsen var på vei hjem fra jobb da hun møtte bussen i Løvstakktunnelen. Hun ble oppmerksom på en høyere og høyere lyd. Først trodde hun det var fra hennes egen bil.

- Jeg skrudde ned, og da så jeg bussen. Det var en kraftig ulelyd fra den, sier hun. Røyken oppdaget hun først i det hun kjørte forbi. Brentlukten kom med en gang inn i bilen.

- Jeg kjente lukten med en gang, sier hun. Hun så ikke gnister, bare røyk, forteller Larsen.

En bilist varslet veitrafikksentralen om at det kom røyk fra bussen. Deretter ble tunnelen stengt og røyken blåst ut mot Fyllingsdalen-siden. Brannvesenet ankom etter få minutter.

Mens brannbiler kjørte inn i tunnelen, ventet ambulansepersonell i fire-fem ambulanser på utsiden. 

Like etter klokken 23.05 meldte 110-sentralen på Twitter at brannen er slukket, samt at ingen personer befinner seg inne i bussen. Flere av ambulansene kjørte da tilbake.

Takker årvåken bilist

Veitrafikksentralen var de som fikk vite om brannen først. En bilist som hadde sett røyk komme ut av bilen, ringte og var bekymret.

- Mens vi hadde han på tråden, nødstengte vi tunnelen og varslet politi og brannvesen, sier trafikkoperatør Kristian Fauskan.

På overvåkingskameraene kunne de da kun se røyk.

- Så vi sender en stor takk til bilisten som var så årvåken, sier Fauskan.

LikeTweet

No comments:

Post a Comment