Wednesday, February 10, 2016

The boy who went through the ice, has died – Aftenposten



- Dette fikk det mest tragiske utfall. Dette er en svart dag for oss, sier rektor Magne Bjørn Sørbø til NRK.

I storefri

I kveld kom meldingen om at livet til den 12 år gamle eleven ikke sto til å redde. Han hadde da blitt brakt til Rikshospitalet for intensivbehandling etter han gikk gjennom isen ved Vestjørn ved Ve skole i Kristiansand i formiddag.

Ulykken skjedde i storefri, da han og flere andre elever var på tjernet. To medelever gikk også gjennom isen, men kom seg i land for egen maskin.

Men den siste gutten kom seg ikke opp. Han måtte hentes opp av dykkere. 12-åringen hadde da ligget under vann i minst 11 minutter, kanskje mer enn 20.

Politiet fikk melding om ulykken klokken 11.31. Klokken 11.46 var nødetatene på stedet. Klokken 11.57 ble det opplyst at dykkerne hadde hentet opp en person av vannet.

Oppvekstdirektør i Kristiansand, Arild Rekve, sier til Fædrelandsvennen at han ble orientert om dødsfallet litt før klokken ti onsdag kveld.

- Det er forferdelig trist at denne hendelsen skulle få dette tragiske utfallet, sier Rekve.



Han sier skolen og kommunen nå vil gjøre alt de kan for å ivareta pårørende og elever og lærere som er involvert.

- Det var planlagt at PP-tjenesten og kriseteamet skulle være på skolen torsdag. Det var planlagt tiltak, som nå får et annet innhold, sier Rekve.

Løp og varslet om ulykken

Til sammen fem elever fra 7. trinn på Ve skole tok seg i storefri opp til Vestjørn som ligger noen hundre meter fra skolen i Tveit, skriver Fædrelandsvennen.

To jenter som også var til stede, løp tilbake til skolen og fikk varslet lærer som ringte nødtelefonen da ulykken var ute. Deretter tok to mannlige lærer tok seg ut på isen med stiger for å forsøke å redde 12-åringen i vannet.

Måtte løpe rundt

Situasjonen var svært uavklart da redningsstyrkene kom til stedet i formiddag. Vestjørn ligger et par hundre meter fra Ve skole. Det er vei frem til vannet, men mannskapet fra brannvesenet måtte løpe til den andre siden da de kom frem. Gutten hadde gått gjennom isen på nordøstsiden av vannet.

- Da vi kom til stedet var tre voksne personer ute på isen. De ble evakuert med en gang. De visste ikke akkurat hvor gutten var gått gjennom. Men vi fant råka på andre siden av vannet og måtte løpe rundt, forteller utrykningsleder i Kristiansandsregionen brann og redning (KBR) til Fædrelandsvennen.

- Gutten ble hentet opp av vannet relativt raskt etter at dykkerne gikk uti, fortsetter han.

- Hvor lenge har han vært under?

- Det er vanskelig å si noe om. Men han var under da vi kom, så det er snakk om noen minutter.

Umiddelbart ettter at gutten var hentet opp, begynte redningsmannskapene å jobbe med gjenoppliving. Gutten ble sendt til Sørlandet sykehus, men senere ble han overført til Rikshospitalet.

- Tragisk ulykke

Brannvesenet advarer folk sterkt mot å gå på isen i Kristiansand-området fordi den er svært utrygg.

- Dette er en tragisk ulykke og våre tanker går til guttens familie og venner. Kommunens kriseteam følger tett opp for å ta vare på der som er rammet, også elevene som var sammen med avdøde da de gikk gjennom isen. Det er mange som rammes, sier Kristiansand-ordfører Harald Furre til Fædrelandsvennen.

LikeTweet

No comments:

Post a Comment