Thursday, June 4, 2015

Cold spring causes trouble for farmers – Trønder-Avisa

Snø i fjellet, nedgnagd beite og en kald vår tærer på fôrbeholdningen til sauebønder og kjøttprodusenter.

Publisert: 04.06.2015 09:53 Sist endret: 04.06.2015 09:53

De lave temperaturene gjør at det gror dårlig, og bønder som vanligvis belager seg på å ha dyr på innmarksbeite, må i stedet servere dyrene silofôr, noe som igjen kan bety at de må kjøpe ekstra fôr neste vinter, skriver Bergens Tidende.

Et alternativ er å la sauene beite på det som egentlig skulle gå høstes inn i den første slåtten. Det kan føre til en ekstra økonomisk belastning.

– De som driver med storfe og kjøttproduksjon har det heller ikke så lett for tiden. Mange dyr på bås tærer kraftig på fôret og fører til ekstra kostnader. Her i Nordhordland er det mange gårder med flate slåttemarker og innmarksbeite. Nå ser det trøstesløst ut for flere av dem, seier Leder Frøydis Haugen i Hordaland Bondelag. Hun får støtte av flere av sine lokallagsledere.

– Det er helt ekstremt. Våren og beiteforholdene er omtrent måned forsinket her. Det er så vidt vi kan skimte grønnfargen, sier Trond Olav Neteland i Vossestrand Bondelag.

Nå håper Haugen at et væromslag kan gjøre situasjonen lettere.

– Først og fremst tørt vær og gode temperaturer. Vi må ha minst en sammenhengende uke med slikt vær før det monner.

‘); $ (image).css({“top”: startTop, “left”: startLeft, “width”: startWidth, “opacity”: 0}) .animate({“left”: endLeft, “width”: endWidth, “opacity”: 1}, 300); $ (image).bind(“click touchstart”, function() { $ (this).fadeOut(100).remove(); }); } } return false; }); }); });

LikeTweet

No comments:

Post a Comment