Monday, August 15, 2016

Still no sign of missing 16-year-old – Aftenbladet.no

SISTE – klokken 11.15: -  Vi har funnet en død person i vannet. Personen er ikke identifisert, men vi kan bekrefte at det er kort avstand mellom stedet der savnede sist ble observert og funnstedet, sier Ingeborg Åbrekk, innsatsleder i politiet.

Personen er ikke hentet opp av vannet ennå. Vedkommende ble funnet på grunt vann.

Tidligere:

Det ble ved 10.15-tiden funnet en mobiltelefon i skråningen ned mot i Lundevatnet. Denne er hentet opp av politiet. Politiet vil ikke bekrefte at telefonen tilhører den savnede 16-åringen. Funnstedet ligger like overfor rasteplassen der gutten ble sett lørdag kveld.

Ved 10-30 tiden startet hjelpemannskapene fra de frivillige organisasjonene å pakke sammen utstyr og trekke seg bort fra stedet. Også journalister og fotografer ble da bedt om å forlate plassen. Politiet jobber på stedet.

Sist sett lørdag

Gutten ble meldt savnet av familien ved 23-tiden søndag kveld. Da hadde han ikke kommet hjem etter å ha vært ute på lørdag kveld.

Ifølge opplysninger fra politiet er 16-åringen 186 cm høy, han er slank og har mørk blondt, kort hår. Sist han ble sett var han iført en grå genser med sorte bokstaver, blå dongeribukse og sorte tresko.

– 16-åringen ble sist sett av noen venner ved en parkeringslomme på E39 på fylkesgrensen mellom Rogaland og Vest-Agder like etter midnatt natt til søndag. Der skal han ha vært sammen med noen venner. Disse dro i et annet ærend, og da de kom tilbake for å hente 16-åringen var han borte, sa operasjonsleder Karstein Tendenes i Sør-Vest politidistrikt til NRK Rogaland.

Kameraten: – Vi ble satt av fordi vi var dårlige

Leter langs vei og vatn

Søket foregår langs veien og vannet Lundevatnet fra fylkesgrensen til Moi. Frivillige fra Norske Redningshunder, Norsk Folkehjelp og Røde Kors, til sammen 16 personer,  deltar i letingen sammen med politiet. Røde Kors har mannskaper fra Lyngdal og Flekkefjord med i søket, Norsk Folkehjelp folk fra Sandnes.

- Da savnetmeldingen kom, sendte vi umiddelbart ut en patrulje. Søket kom i gang  i 4-tiden natt til mandag, sier operasjonsleder Henning Andersen til Aftenbladet mandag morgen.

Klokka 7.30 mandag er politiet opptatt med å foreta avhør av familie, venner og vitner for å kartlegge 16-åringens bevegelser. Samtidig er letemannskapene i  ferd med å skiftes og oppbemannes.

- Ingen spor

- Foreløpig har vi ingen spor etter 16-åringen, sier Andersen.

Han kan foreløpig ikke si noe mer om omstendighetene rundt verken forsvinningen eller årsaken til at 16-åringen ikke ble meldt savnet før sent søndag kveld.

Klokka 08.50 sier innsatsleder Ingeborg Årbrekk i Sør-Vest politistrikt (SVPD) Stavanger at letemannskapene fortsatt ikke har funnet noen spor etter 16-åringen.

- Parkeringslommen der gutten sist ble sett ligger rett ved Lundevatnet, men er adskilt med høye autovern, sier Årbrekk, som leder leteaksjonen.

- Har dere pekt ut noen områder som spesielt interessante?

- Nei, det er for tidlig.  Foreløpig er vi fortsatt i fasen hvor vi prøver å kartlegge guttens bevegelser gjennom vitneavhør, sier Årbrekk.

SE INTERVJU MED INNSATSLEDEREN HER:

Ifølge operasjonsleder Henning Andersen hadde 16-åringen mobiltelefon på seg da han forsvant.

- Foreløpig har ikke den vært til noe hjelp i letingen, men vi får se om den etter hvert kan lokaliseres, sier Andersen.

Saken oppdateres.

 

LikeTweet

No comments:

Post a Comment