Friday, June 17, 2016

NRK: The police will prosecute Trude Drevland for gross corruption – Aftenposten



Politiet skriver i en pressemelding fredag ettermiddag at de nå ferdig med å etterforske saken i straffesaken mot Trude Drevland, Inge Tangerås og Torstein Hagen.

Politiets innstilling er sendt til statsadvokaten i Hordaland. Politiet vil ikke kommentere innholdet i instillingen.

Fredag kveld fikk Bergens Tidende bekreftet at politiet vil ha både Trude Drevland (H) og havnesjef Inge Tangerås tiltalt for korrupsjon og stilt for retten.

Det var NRK som først meldte om saken, fredag.

Den tredje siktelsen mot cruiseskipsreder Torstein Hagen vil politiet frafalle.

Ønsker ikke kommentere innstillingen

Hagens forsvarer Bjørn Stordrange bekrefter overfor BT at politiet frafaller siktelsen mot hans klient.

Drevlands advokat, John Christian Elden, skriver i en melding til BT at han ikke ønsker å kommentere politiets innstilling i saken.

– Vi avventer statsadvokatens vurdering av saken, og har ingen merknader i dag utover at det er bra at politiet endelig er ferdige med saken, skriver han til avisen.

Skal ha fått flere goder sponset

Den tidligere bergensordføreren har vært under etterforskning for grov korrupsjon siden september i fjor etter at det kom frem at hun har fått flere goder sponset av rederiet Viking Cruises.

Samtidig skal Drevland ha engasjert seg personlig for at næringsminister Monica Mæland (H) skulle endre regelverket i Norsk internasjonalt skipsregister (NIS) slik at Torstein Hagens cruiserederi kunne registrere norske skip i Norge.

Her er Drevland-saken i 7 punkter

LikeTweet

No comments:

Post a Comment