Saturday, May 14, 2016

The bakery fire in Sauda – center evacuated – Aftenposten



Den brenner i bygget der Øyra bakeri i Sauda holder til. Klokken 11 melder Sør-Vest politidistrikt på Twitter: «Brannvesenet har kontroll når det gjelder fare for videre spredning. Flere personer evakuert fra nabobygg». De evakuerte oppholder seg i Saudahallen.

- Det begynner å roe seg nå. Røyken ser helt annerledes ut, sier sogneprest Espen Gya til Aftenposten ved 11-tiden.

Opprørte og triste

Gya følger situasjonen på betryggende avstand, og kan ikke si noe om skadeomfanget.

- Jeg har ikke vært i selve området, men har vært ute og snakket med folk. De er opprørte og triste over det som har skjedd. Samtidig er det godt at det bare er materielle skader, sier han.

NRK melder at Sauda sentrum er evakuert. Det er så fullt av giftig røyk at det ikkje er tilrådeleg at folk oppholder seg der.

– Det er i en ovn brannen har startet, sier operasjonsleder Jan Magne Østebøvik til Ryfylke. Det skal være snakk om at brannen har spredd seg via luftekanalene.

Brenner i mel og fett

- Jeg har fått opplyst at det brenner i mel og fett. Vi prøver å få kontroll, sier brannsjef i Sauda, Harald Eikrem.

Haugesunds Avis skriver at det skal ha vært to personer på jobb i bakeriet da brannen startet og fem andre personer i leiligheter i tilknytning til bakeriet.

Brannvesenet i Suldal er på staden med ein brannbil og fem personar. I tillegg er det med seks-åtte personar frå Sivilforsvaret, skriver Ryfylke.

LikeTweet

No comments:

Post a Comment