Monday, February 8, 2016

Police will confiscate up to 825 million from “hash baron” Gjermund … – Aftenposten



Samtidig som polititoppen Eirik Jensen i dag ble tiltalt for grov korrupsjon og medvirkning til innførsel av rundt 14 tonn hasj, ble også Gjermund Cappelen tiltalt.

Den selverklærte «hasjbaronen» vil stå på tiltalebenken sammen med Jensen i Oslo tingrett i august. Men for Cappelens del er det snakk om enda mer hasj.

For Cappelens del mener påtalemyndigheten å kunne bevise innførsel helt tilbake til 1993 eller 1994, da han innførte ca. 100 kilo fra Nederland.

Deretter har han innført store partier hasj rundt 80 ganger fra Nederland, Spania og Danmark tilsammen cirka 80 ganger, ifølge tiltalen. Totalt er Cappelen tiltalt for innførsel av 16,8 tonn hasj.

- Har tjent nesten en milliard

Politiet mener han har tjent opptil 825 millioner kroner på denne virksomheten, som også er beløpet de varsler at de ønsker å inndra fra Cappelen.

Cappelen har selv erkjent alt sammen, og mente i fjor høst han hadde innført enda mer enn 16,8 tonn.

Beløpet på 825 millioner er bruttoinntektene på den ulovlige virksomheten, opplyser aktor Lars Erik Alfheim, og tiltalen tar dermed ikke høyde for utgiftene Cappelen har hatt i sin hasjvirksomhet.



Beløpet tilsvarer en omsetning på rundt 40 millioner kroner hvert eneste av årene tiltalen gjelder for.

- Om det er 50 millioner eller 825 millioner kroner, er ikke så farlig. Min klient har ikke disse pengene uansett, sier Cappelens advokat Benedict de Vibe.

Cappelen: Pengene er tapt

Da Cappelen ble dømt for 1,4 tonn hasj i fjor, sa han at alle pengene han hadde tjent på hasjvirksomheten er borte.

- Jeg har brukt pengene på reiser, biler … Jeg har beklageligvis levd godt av disse pengene, sa Cappelen i rettssalen i Sandvika i fjor høst.

Han sa også at ingen i hans nære krets hadde noen anelse om hva han egentlig har tjent alle pengene sine på.

Aktor Alfheim vil ikke kommentere saken ytterligere.

Aftenposten kommer med mer.

LikeTweet

No comments:

Post a Comment