Thursday, February 11, 2016

Base Hopper stuck in rock wall in Gjesdal – Manager

ANNONSE

Promotion med annonselenker

En basehopper som sitter fast i en fjellvegg etter et hopp fra et fjell i Maudal i Gjesdal kommune i Rogaland, er lettere skadd og kald etter fem timer på fjellhylla.

Nødetatene rykket ut til stedet etter at de fikk melding om ulykken ved 12.20-tiden torsdag. Hopperen skal ha satt utfor en 594 meter høy fjellvegg i Maudal, men traff fjellet et sted mellom midten og om lag 100 meter fra bunnen, opplyser Hovedredningssentralen Sør-Norge til NTB.

– Et Sea King redningshelikopter har vært oppe og rekognosert, men det var ikke mulig å hente opp hopperen direkte, sier redningsleder Erik Willassen.

To klatrere fra Rogaland Alpine Redningsgruppe (RAR) har etablert kontakt med basehopperen

– Mannen er skadd, men ikke alvorlig skadd. Men det er iskaldt i området. Han må være alvorlig forfrossen etter snart fem timer på hylla, sier Ture Bjørgen i RAR til Stavanger Aftenblad.

En klatrer er rett under basehopperen, og en klatrer er rett over ham. Klatrerne skal heise ham ned de 100 meterne til bakken. Om det ikke går, vil de forsøke på nytt med helikopter.

Politi og ambulanse er på stedet sammen med redningsmannskapene. Det var en bekjent av hopperen som meldte fra om ulykken.

– Dette er et sted hvor det er blitt hoppet tidligere, sier Willassen. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!



LikeTweet

No comments:

Post a Comment