Tuesday, July 21, 2015

Do not aim the youths of rape – Nettavisen

Shopping med annonselenker

Politiet vurderer ikke lenger å sikte de tre unge mennene for å ha voldtatt den 15 år gamle jenta i Nordfjordeid.

Mandag ble én av de tre ungdommene løslatt. Tirsdag ble de to siste ungdommene sluppet ut av varetekt. Det vil ikke være aktuelt å fremstille de tre siktede mennene på henholdsvis 17, 19 og 19 år, for videre varetekt.

-Det er ikke lenger fare for bevisforspillelse, sier politiadvokat Kleiven i Sogn og Fjordane politidistrikt.

Seksuell omgang
De tre unge mennene på 17 og 19 år er siktet for å ha hatt seksuell omgang med en jente under 16 år. Strafferammen er fengsel inntil seks år.

Hendelsen skal ha skjedd i forbindelse med Malakoff-festivalen i Nordfjordeid sist helg. Kleiven sier at den seksuelle omgangen skal ha skjedd på ulike tidspunkt, og på ulike steder, og at de tre mennene ikke var sammen med jenta samtidig.

- En må ikke gi inntrykk av at dette er gruppevoldtekt med tre siktede, sier Kleiven til NTB.

Lørdag anmeldte en 15 år gammel jente de tre unge mennene for voldtekt. De tre unge mennene har erkjent i avhør at de hadde sex med jenta, men mener altså at det var frivillig. Det har de blitt trodd på av politiet.

Ikke voldtekt-siktelse
Overfor Nettavisen sier Kleiven at det ikke lenger er aktuelt å utvide siktelsen til voldtekt, slik det ble antydet mandag.

– Dersom siktelsen blir utvidet til seksuell omgang begått av flere i fellesskap, vil strafferammen være inntil 15 år i fengsel, sier politiadvokat Erling Melvær mandag.

-Det er riktig at saken i utgangspunktet var anmeldt som voldtekt, men politiet har vurdert grunnlaget for siktelse, og valgt å sikte dem for seksuell omgang med mindreårige, sier Kleiven tirsdag.

-Så det er ikke lenger aktuelt å utvide siktelsen til voldtekt?

-Nei, ikke slik saken står nå.

- Betyr det at dere ikke tror på jenta?

- Det kan jeg ikke kommentere. Det er dette vi har valgt å ta ut siktelse for, og vi har ikke utvidet siktelsen, så får den videre etterforskningen vise hva som har skjedd.

- Har dere gått bort i fra det som ble uttalt i går?

-I går sa vi vel at vi ikke kunne utelukke det, sier Kleiven.

Nettavisen har foreløpig ikke fått kommentar fra jentas bistandsadvokat.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!



LikeTweet

No comments:

Post a Comment