Monday, July 6, 2015

Ban Ki-moon to Svalbard to see climate change – Dagbladet.no

- Norge er blant FNs sterkeste støttespillere, sier FNs generalsekretær på Norges-besøk.

(Dagbladet): FNs generalsekretær er i Norge for å delta på det internasjonale toppmøtet om utdanning. Men i morgen reiser han med utenriksminister Børge Brende til Svalbard for å se klimaendringene på nært hold.

Se klimaendringene

Det er andre gang Ban Ki-moon besøker Svalbard, han var der også i 2009.
- Jeg så klimaendringene med egne øyne. Og jeg er takknemlig for å få reise dit igjen, sa Ban Ki-moon.
Og ifølge Børge Brende vil han se at det har skjedd forverringer siden da.

Ban Ki-moon skal ha samtaler med både statsminister Erna Solberg og utenriksminister Brende om veien til en ambisiøs klimaavtale på FN-toppmøtet i Paris i høst.

Redde klimaet

I en kort uttalelse til pressen før han gikk i samtaler med Brende, sa Ban Ki-moon at det er maktpåliggende å handle globalt nå for å redde klimaet.

Han takket Norges statsminister og utenriksminister for at de tar lederskap både i kampen mot fattigdom i verden og i kampen for klimaet, og sa at Norge er blant de sterkeste støttespillerne for FN.

Brende  takket FN-sjefen for hans personlige engasjement for utdanning og i kampen mot klimaendringene.

FNs tusenårsmål

– Dessverre vil du se negative endringer på Svalbard siden 2009. Isen smelter. Det er en skikkelig vekker før Paris-møtet, sa Brende.

Senere i dag skal Ban ki-moon og utenriksminister Brende delta på en konferanse i Røde Kors. I ettermiddag skal FNs generalsekretær sammen med Rwandas president Paul Kagame og Norges statsminister Erna Solberg presentere statusrapporten for FNs tusenårsmål.

Lik Dagbladet på Facebook.

LikeTweet

No comments:

Post a Comment