Thursday, June 4, 2015

The murder occurred at the institution Small Entities in Asker. – Aftenposten

15-åringen, som er titalt for å ha drept Anna Kristin Gillebo Backlund på en barnevernsinstutisjon i Asker i fjor, fikk ikke forsvarlig behandling av Vestre Viken helseforetak.

Det slår Fylkesmannen i Oslo og Akershus fast i en rapport. Etter det Aftenposten erfarer vil dette bli et svært viktig moment for jentas forsvarer i rettssaken som starter mandag.

Fylkesmannen har sett på det totale psykiatritilbudet i Vestre Viken helseforetak, deriblant Barne- og ungdomspsykiatrien i både Asker og i Bærum, Bjerketun behandlingshjem og tilbudet for øyeblikkelig hjelp i regionen.

Etter det Aftenposten erfarer er det kun Bjerketun som ikke har brutt forsvarlighetskravet i helsepersonelloven. Ingen andre har gitt 15-åringen god nok behandling.

Fikk ikke nok hjelp

Det var Dagbladet som først omtalte saken.

- Rapportene viser at hun ikke fikk den hjelpen hun skulle, sier den 15 år gamle jentas advokat, Cecile Nakstad, til avisen.

Rettssaken starter på mandag og skal etter planen holde på i to uker. I denne perioden skal 15-åringen bo på Bredtveit kvinnefengsel sammen med ansatte fra ungdomsfengselet i Bergen.

- Dette er jeg fornøyd med. Jeg mener klienten min blir godt ivaretatt på denne måten, sier Nakstad til Aftenposten.

Tiltalt for overlagt drap

15-åringen har innrømmet å ha drept sosionomen Anna Kristin Gillebo Backlund (30) i oktober i fjor. Backlund ble stukket i hjel med kniv da hun var på nattevakt på institusjonen Små Enheter, der 15-åringen bodde.

Jenta står nå tiltalt for overlagt drap under særdeles skjerpende omstendigheter. Påtalemyndighetene har tatt forbehold om at de kan nedlegge påstand om forvaring.

Publisert:

LikeTweet

No comments:

Post a Comment