Monday, March 16, 2015

Bhatti denies having beaten children – Nettavisen

Bhatti denies having beaten children – Nettavisen

Shopping med annonselenker

Den ytterliggående islamisten Arfan Bhatti innrømmer at han ga barna ris under Koran-lesing.

Oslo (NTB-Nils-Inge Kruhaug): Arfan Bhatti medgir å ha riset to av barna sine i forbindelse med Koran-lesing, men den ytterliggående islamisten nekter brudd på straffeloven.

– Det er på det rene at tiltalte i forbindelse med Koran-lesing har benyttet ris, sa Bhattis forsvarer, John Christian Elden i Oslo tingrett mandag.

Saken mot Arfan Bhatti går for lukkede dører i Oslo tingrett. Den ytterliggående islamisten er tiltalt for mishandling av sin sønn (6) og datter (11).

Det var en helt annen utgave av Bhatti som ankom Oslo tinghus mandag morgen enn den offentligheten har lært å kjenne de siste årene.

Borte var det lange skjegget og den strengt religiøse framtoningen, tilbake var en ung mann i blå hettegenser, jeans, glatt tilbakestrøket hår og med cap, ikke ulik slik han først ble kjent som ungdomskriminell i Oslo på 1990-tallet.

Livnærer seg som budbilsjåfør
Trebarnsfaren svarte med lav stemme da dommeren ba ham oppgi personalia og fortalte at han nå livnærer seg som budbilsjåfør i Oslo.

Tiltalen gjelder de to yngste barna hans. Strafferammen er fire år for familievold av denne typen, men det blir det neppe snakk om.

– I dette tilfellet snakker vi ikke om flere år i fengsel, sier aktor i saken, Terje Michelsen.

Ifølge tiltalen slo 38-åringen de to barna gjentatte ganger i ansiktet, hodet og ryggen med hånden og en tørkerullholder i metall mens han hørte dem i lesing av Koranen fra høsten 2011 til våren 2012.

Tiltalen omfatter også vold mot politiet under pågripelsen i Oslo i april 2012.

– Vitner til vold

Barna skal ifølge tiltalen også ha blitt vitne til at Bhatti slo kona slik at hun fikk et blødende kutt i hodet. Politiet siktet Bhatti for vold mot kona, samt flere andre forhold, men disse sakene er henlagt.

Bhattis fraseparerte kone har i avhør fortalt at han skal ha blitt sint på henne fordi han mente at hun ikke underviste barna i Koranen. Hun og barna bor nå på skjult adresse.

– Han er selvsagt glad for at det meste av siktelsen er henlagt og bestrider påstanden om legemskrenkelse av to av barna, sier Elden.

Dømt flere ganger

AKTOR: Aktor Terje Michelsen representerer påtalemyndigheten, som vil ha Arfan Q. Bhatti dømt for familievold.

Audun BraastadNTB scanpix

Arfan Qadeer Bhatti er norsk statsborger med pakistansk bakgrunn. Alt som ung tenåring ble han tilknyttet den kriminelle ungdomsgjengen Young Guns i Oslo, og hans første kontakt med politiet var som 13-åring.

Han er straffedømt flere ganger, blant annet annet for trusler, utpressing og vold. I 1998 ble han idømt sikring etter å ha skutt en person under et pengeinnkrevingsoppdrag.

I 2001 rømte han til Pakistan under en permisjon, og ble der religiøs. Han kom senere hjem og sonet ferdig straffen, og da han ble løslatt i 2002 gikk han åpent ut med støtte til Osama bin Laden og terrornettverket al-Qaida.

Synagogeangrep

Politiets sikkerhetstjeneste fattet tidlig interesse for Bhatti og satte ham under overvåking. Dette bidro til at han ble dømt for å ha medvirket da den jødiske synagogen i Oslo ble beskutt i 2006, men han ble frikjent for tiltalepunktet om terrorplanlegging.

Bhatti reiste til Pakistan i slutten av 2012 og ble meldt savnet av familien i januar 2013. Høsten etter ble han pågrepet og fengslet i Pakistan, men ble satt fri igjen i august i fjor.

I RETTEN: Advokat John Christian Elden i Oslo tingrett mandag morgen. Elden er forsvarer til Arfan Q. Bhatti.

Audun BraastadNTB scanpix

Politiet fryktet flukt

38-åringen ble pågrepet da han returnerte frivillig til Norge i januar i år, men politiet fikk ikke rettens medhold i varetektsfengsling.

Politiet ba om oppsettende virkning, og Bhatti måtte derfor likevel sitte fengslet mens Borgarting lagmannsrett behandlet anken. Der ble konklusjonen den samme som i tingretten, og Bhatti ble løslatt.

Det er satt av to dager til familievoldssaken mot Bhatti i Oslo tingrett. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

LikeTweet

No comments:

Post a Comment