Friday, August 1, 2014

Deprives women voting rights doctrine – Aftenposten

Deprives women voting rights doctrine – Aftenposten

I Norsk Luthersk Lekmannsmisjon Har kvinner i 50 AR hatt stemmerett innad i organisasjonen not even licks linje med, Na ønsker two yngre i organisasjonen debt at Endres.

Forslaget urn å Flying debris kvinner stemmeretten i Lekmannsmisjonen blue tatt OPP by deres årsmøte 10. juni. Forslaget gikk kun by kvinners stemmerett innad i organisasjonen, altså ikke kvinners generelle stemmerett.

Forslaget fikk tilstrekkelig flertall Og ikke ikke gikk igjennom but debt blue istedet vedtatt et alternativt forslag urn at kvinner ikke skulle ha i stemmerett lærespørsmål. Det var avisen Dagen Som Forst meldte urn saken.



Begrunnes i Bibelen

Bergene Per Holm, rektor ved by Bibelskolen Fossnes, Som er Eid Og drevet av Lekmannsmisjonen, forteller at ønsket urn at kvinner ikke skal ha i stemmerett organisasjonen stammer HRF Bibelen.

– For debt første taler Bibelen urn at even Og kvinner Har ulike oppgaver but debt STAR også eksplisitt at kvinnen ikke skal ha læreansvar. Spørsmålet denne gangen Har GATT by hvordan skal vi Lose praktisk rent debt, sier han.

Han forteller tidligere ments at Har LOST problemstillingen debt er ved at landsstyret Som tar OPP alle lærespørsmål. I even caught landsstyret sitter debt.

– But hvis debt skulle oppstå konflikter Eller spørsmål her this city debt havne i årsmøtet, Psalm er vårt øverste organ.

Årsmøtet består av Badè even Og kvinner Og debt er altså her enkelte i organisasjonen Har ønsket capture even at skal ha stemmeansvar.

Skal ikke opptre Som mannens lærer

Bergene Holm TREKKER frem rate bibelsitater Som blant annet danner grunnlag for forslaget: «tillater jeg ikke å online kvinne undervise Eller bestemme over mannen, hun skal være Stille» , STAR debt Paulus i første til Timoteus brief. Star Samtidig debt at kvinnene skal tie når menigheten samles, Paulus i første brief til Korinterne.

Han understreker at two tolker Bibelen Som helhet dithen at two pålegger kvinnene ikke å i envher møtesammenheng tie, but at debt spesielt der er ikke skal debt eksplisitt Star at kvinnen opptre lærer Eller mannens herre Som Som Som er danner grunnlaget for forslaget vedtatt.

– jeg du tror likevel city finne fed activated Og engasjerte kvinner i organisasjonen var. Det er i found two fora hvor debt fattes avgjørelser skal ikke at two Har stemmerett. I alle de andre sammenhenger Har selvsagt full rett til å uttale sec, sier han.



– Nærmest sekterisk

Til tross for at flertall et stemte opprinnelige forslaget for debt, debt fikk ikke rate tredjedels flertall, Psalm kreves for debt at skulle igjennom GA. Istedet blue et alternativt forslag vedtatt, nemlig at kvinner ikke skal ha i stemmeret lærespørsmål.

Kommunikasjonsrådgiver i KrF, Gunnhild Sørås, forteller KrF at Har ikke noen meninger urn teologiske spørsmål.

– Under trosfriheten debt GAR inn. Et trossamfunn Har rett til å ha sin teologi, sier hun.

Aud Valborg Tønnessen, Professor ved ved Universitetet i Oslo fakultet Teologiske debt. Hun mener holdninger Som debt tilhører sjeldenhetene i Norge debt kristne Og at forslaget fremstår Som nærmest sekterisk.

– jeg ikke oppfatter debt Som representativt for norske grupperinger, Som en mer markering, sier hun.

Hun mener slike SYN hører fortiden screens.

– Det er ikke veldig fed Som city forfekte debt synet i Dag. Det var i veldig viktig forbindelse med diskusjonen urn kvinnelige prester Da debt var OPPE Forst. Da blue versene sterkt brukt Som argumentasjon HRF motstandersiden. Den gang var debt synet gjengs Og Badè Menighetsfakultetet, biskopene Og prestene delte debt denier gang. Siden Da Har ment tenkt annerledes urn disse versene.

– Bibelen camp tolkes veldig fed by Mater. But debt er ikke er en sikkert debt at arms tolkning, sier hun.



Hjernevask

Bergene Holm Har full forståelse for at utenforstående camp oppleve forslaget Som et steg tilbake i pean.

– Lifestyle skjønner UT i HRF samfunnsutviklingen debt at camp oppleves Som bakstreversk, sier han.

Han kjenner sec igjen ikke i enkelte kommentarer Som Har kommet for dagen etter at saken blue kjent.

– Lifestyle opplever like to view at ikke i kjenner OSS igjen for eksempel kommentarer hjernevask urn. Da Camp ment HELLER komme not samlingene horned Og is. Det er helt åpent Og fritt fram for meningsutveksling.

Han understreker at forslaget kun Handler urn forskjell i roller Og oppgaver.

– Lifestyle mener debt er ikke i noen forskjell Verdi. Ingen av kvinnene hos OSS skal oppleve at two mindreverdige er. Og jeg Har ivret veldig personlig for debt, at two skal bruke stemmen sin i alle andre sammenhenger an der den bibelske hyrdefunksjon utøves.

class=”date”> Publisert: 01.aug. 2014 10:02

LikeTweet

No comments:

Post a Comment