Saturday, June 20, 2015

- Every day we dread us that cars are destroyed – Nettavisen

Reisetips med annonselenker

- Det er blitt skrevet «Du er død» over panseret, bildekk er skåret opp og dype riper er risset i lakken.

SKIEN (TA.no): Det forklarer Tone Bøe, som representerer de ansatte ved Enggrav skole og barnehage i Skien.

Siden april har 12 biler blitt utsatt for hærverk i skoletiden, mens bilene har stått parkert på en parkeringsplass ved skolen, skriver Telemarksavisa.

Noen ansatte opplever hærverk på bilen sin for andre gang nå. I mars i fjor ble det laget dype riper i flere biler. Siden april i år har 12 av de ansattes biler blitt utsatt for hærverk.

Les også: – Hvem har risset inn «Roy Petter» på bilen min?

- KUNNE ENDT ILLE

- Det siste skadeverket skjedde sist onsdag og kunne endt riktig ille. På en bil var det skåret lange rift i tre dekk. Ødeleggelsene ble oppdaget tilfeldig da bileieren skulle sjekke lufttrykket før familien var på vei til Oslo. Vi tør ikke tenke på hva som kunne skjedd i høy fart på E18 med tre oppskjærte dekk, sier Bøe.

Torsdag var politiet på stedet og startet etterforskning av skadeverket

- De ansatte har hver for seg anmeldt skadeverket på sine biler, men denne uka tok de kontakt med Telemark politidistrikt for å gjøre dem oppmerksom på at hærverket er blitt et stort problem, som ikke må sees på som enkeltepisoder, sier hun videre

Les også: Tagget ned med grove rasistiske utsagn

16 EPISODER

- Totalt har vi hatt 16 episoder av skadeverk på bilene våre. Det har gjort skade på 14 biler. Det vi med sikkerhet kan si, er at det er ingen av elevene ved Enggrav skole og barnehage som har gjort dette. Det har de ikke funksjonsnivå til, sier Bøe.

Skolen er en spesialskole for multifunksjonshemmede barn. Bare fem ansatte har hittil unngått hærverk på bilene sine. Parkeringen, som ligger langs en fotballbane, ligger i et flatt og åpent område. Veien forbi parkeringen er innkjøringen til to skoler.

- Det er fortvilet at slikt kan skje. Hver dag gruer vi oss til å gå til bilene for å se om de er blitt ødelagt. Den ene bilen er blitt omlakkert for 30 000 kroner. Det er blitt risset inn stjerner, firkanter og bokstaver. Bare for fire av bilene har vi summert skader for 70 000 kroner, fortviler Tone Bøe.

Les flere saker i Telemarksavisa her.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

LikeTweet

No comments:

Post a Comment